Holland & Barrett – Food Warehouse Re-Development

Overview:

Waldeck were appointed by Holland and Barrett to undertake a second extension at their Warehouse facility, following a previous project at an adjacent site. The project included extensive internal re-modelling to accommodate the growth of the business and integration of other operations from a competitor acquisition.

Our Solution:

Phase one relocated the packaging operations from its existing location to the new warehouse through the installation of an extensive mezzanine structure incorporating a piled internal substructure. Waldeck worked closely with the construction design management team, and Local Authority building control to specify internal compartment materials which comply with the latest fire safety and food hygiene regulations, enabling the project to be delivered within a tight timescale.

The Results:

The specification of alternative wall materials as apposed to the industry standard enabled a ‘fast-build’ solution for the client. The high value goods may have usually required sprinklers to be fitted, but for a modest cost uplift to enhance the wall fire rating, we obviated the need for sprinklers by reducing the potential loss risk, saving our client at minimum, a six figure sum.